Αρχική > Kafkas Institute > Τα νέα μας > Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων» σε συνεργασία ΣΕΗΜ - ΕΕΤΕΜ

Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων» σε συνεργασία ΣΕΗΜ - ΕΕΤΕΜ Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων» σε συνεργασία ΣΕΗΜ - ΕΕΤΕΜ

Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων» σε συνεργασία ΣΕΗΜ - ΕΕΤΕΜ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στις 17:00 στην αίθουσα του Domotel Xenia Volos η ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων» με μεγάλη προσέλευση μελών, φορέων και πολιτών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του πρόεδρου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας κύριου Μαουσίδη Σεραφείμ και του πρόεδρου της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. Μαγνησίας) κύριου Τσιργούλα Αχιλλέα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας μίλησε ο κ. Αντώνης Σαλευρής (Ηλεκτρονικός Μηχανικός BSc, Πτυχ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., Πτυχ. Μηχανικός Αυτοματισμού Τ.Ε.) και ενέπνευσε τους ακροατές. Μέσα από την εισήγηση του ομιλητή αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε ειδικούς χώρους εργασίας (Υποσταθμοί, Εργοτάξια κ.λπ.), σε οικίες και εξωτερικούς χώρους, το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει όλες τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και την ασφάλεια αυτών, δίνοντας έμφαση στους τρόπους αποφυγής ατυχημάτων, στους παράγοντες επικινδυνότητας καθώς και στις αιτίες τους. Επιπλέον, ο ομιλητής αναφέρθηκε στα μοντέλα ασφάλειας, στις μεθόδους προστασίας, γείωσης και μέτρησης αυτής σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται στη συμμετοχική διδασκαλία, όπου ως εργαλεία εκπαίδευσης χρησιμοποιούνται πέραν των εισηγήσεων, ο διάλογος και η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με τον εισηγητή.

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. και το Kafkas Institute of Training and Development ευχαριστούν θερμά τους συνδιοργανωτές της Ημερίδας που ήταν ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και η Επαγγελματική - Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ν.Τ. Μαγνησίας), για την πρόσκληση.